Verkwikkende Brandnetelsoep met Spek en Ui
Een verrassende en gezonde soep van jonge brandnetelblaadjes, spek en ui, een traditioneel gerecht met een unieke smaak.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het spek in kleine stukjes van ca.
- 5 mm.
- Doe het spek in de pan met koud water en laat 2-3 uur trekken op een zacht vuur in een goed afgesloten pan.
- Maak de ui schoon en snijd in stukjes van ca.
- 5 mm.
- Was de brandnetelblaadjes grondig.
- Kook de brandnetelblaadjes ca.
- 20 minuten gaar en wrijf ze door een zeef tot puree.
- Verhit de boter in een pan en fruit het spek en de ui goudgeel.
- Roer de bloem door de ui en het spek en laat lichtbruin worden.
- Schenk de bouillon (het water waarin het spek is getrokken) erbij en breng al roerend aan de kook.
- Roer de brandnetelpuree door het geheel.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Voeg eventueel wat melk toe.
- Dien de soep heet op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Opmerkingen:
- Gebruik alleen jonge brandnetelblaadjes, deze zijn minder prikkelend.
- Draag handschoenen bij het plukken en wassen van de brandnetels.
- Brandnetelsoep is rijk aan vitaminen en mineralen.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g