Verse Gazpacho met Provençaalse Kruiden

Verse Gazpacho met Provençaalse Kruiden

Geniet van deze verfrissende gazpacho met Provençaalse kruiden, perfect voor warme zomerdagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1140 g Tasty Tom tomaten gewassen
  • ½ L water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 stengel selderij in stukken gesneden
  • Voor de garnering:
  • Krokante soepbolletjes
  • Komkommer in blokjes gesneden
  • Kleine gele tomaatjes in vieren gesneden
  • 1 bosui in ringetjes gesneden
  • Warm stokbrood optioneel, bij maaltijdsoep

Instructies

  • Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  • Voeg de gewassen tomaten, selderij, ui, knoflook en Provençaalse kruiden toe aan de bouillon en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Hang een zeef boven een kom en giet de soep door de zeef.
  • Druk met een lepel goed aan om zoveel mogelijk sap eruit te halen.
  • Bewaar de vaste restanten van de zeef samen met een beetje gezeefde gazpacho in een apart bakje; dit kan worden gebruikt als saus bij pasta.
  • Verdeel de gazpacho over 4 kommen en serveer met krokante soepbolletjes, komkommerblokjes, gele tomaatjes en ringetjes bosui.
  • Voor een maaltijdsoep, serveer er warm stokbrood bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, droge witte wijn zoals een Verdejo of een koele rosé past perfect bij gazpacho.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick