Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 g tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 dl medium dry sherry
- 3 takjes tijm
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- el en snipper de ui en knoflook.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig.
- Voeg de tomaten en chilipoeder toe en bak alles circa 2 minuten zachtjes.
- Schenk de sherry erbij.
- Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe aan het mengsel.
- Laat de tomaten afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar smoren.
- Doe het tomatenmengsel over in een blender en pureer het op de hoogste stand in circa 1 minuut tot een gladde saus.
- Doe de saus terug in de pan en laat nog 5-10 minuten zachtjes sudderen tot de gewenste dikte is bereikt.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij geroosterd vlees, vis of pasta.
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g