Verse Spaanse Tomatensaus

Verse Spaanse Tomatensaus

Verse Spaanse Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 dl medium dry sherry
  • 3 takjes tijm
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • el en snipper de ui en knoflook.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig.
  • Voeg de tomaten en chilipoeder toe en bak alles circa 2 minuten zachtjes.
  • Schenk de sherry erbij.
  • Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Laat de tomaten afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Doe het tomatenmengsel over in een blender en pureer het op de hoogste stand in circa 1 minuut tot een gladde saus.
  • Doe de saus terug in de pan en laat nog 5-10 minuten zachtjes sudderen tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij geroosterd vlees, vis of pasta.
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Mediterraan / Spanje
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Veganistisch / Vegetarisch