Vis met Ketjap en Sambal uit de Oven
Sappige vis gemarineerd in ketjap, sambal en laos, langzaam gegaard in aluminiumfolie voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Equipment
- scherp mes
Ingrediënten
- 1 kg kabeljauw of koolvis in moten
- 2 el olie
- 1 ui fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt of 1/4 tl knoflookpoeder
- 75 ml ketjap
- ¼ tl witte wijnazijn
- 1 tl laos gemalen
- ½ tl sambal
Instructies
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig en zacht zijn.
- Wrijf de gefruite ui fijn met een houten lepel en meng met ketjap, witte wijnazijn, laos en sambal.
- Wrijf de vismoten royaal in met dit mengsel.
- Vet de binnenkant van stukken aluminiumfolie licht in met olie.
- Verpak elke vismoot afzonderlijk in aluminiumfolie en zorg dat de folie goed is afgesloten.
- Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven op 220°C en bak de vis gedurende 20-30 minuten, afhankelijk van de dikte van de vismoten.
- Haal de pakketjes uit de oven en knip de aluminiumfolie open in een stervorm voor een mooie presentatie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met geurige pandanrijst en gestoomde groenten zoals paksoi of broccoli.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 35 g | Vet: 14 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g