Vis met Ketjap en Sambal uit de Oven

Een kleurrijk gepresenteerd gerecht van vis met ketjap in aluminiumfolie, geserveerd in een levendige Mexicaanse stijl. De vis is sappig en omhuld met een rijke ketjapsaus, vergezeld door decoratieve groenten en kruiden voor een feestelijke uitstraling. 🌟🐟🌶️

Vis met Ketjap en Sambal uit de Oven

Sappige vis gemarineerd in ketjap, sambal en laos, langzaam gegaard in aluminiumfolie voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kabeljauw of koolvis in moten
  • 2 el olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt of 1/4 tl knoflookpoeder
  • 75 ml ketjap
  • ¼ tl witte wijnazijn
  • 1 tl laos gemalen
  • ½ tl sambal

Instructies

  • Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig en zacht zijn.
  • Wrijf de gefruite ui fijn met een houten lepel en meng met ketjap, witte wijnazijn, laos en sambal.
  • Wrijf de vismoten royaal in met dit mengsel.
  • Vet de binnenkant van stukken aluminiumfolie licht in met olie.
  • Verpak elke vismoot afzonderlijk in aluminiumfolie en zorg dat de folie goed is afgesloten.
  • Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven op 220°C en bak de vis gedurende 20-30 minuten, afhankelijk van de dikte van de vismoten.
  • Haal de pakketjes uit de oven en knip de aluminiumfolie open in een stervorm voor een mooie presentatie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met geurige pandanrijst en gestoomde groenten zoals paksoi of broccoli.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 35 g | Vet: 14 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Pescatarian