Vispakketjes met paprikasabayon
Equipment
Ingrediënten
voor de paprikasabayon
- 200 g rode paprika
- 2 dl visbouillon of groentebouillon (visfond of van tablet)
- ½ eetlepel(s) gehakte tijm (vers of diepvrieof ½ theelepel gedroogd
- 4 eidooiers
- 75 g koude boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Bestrooi de vis met peper en bestrijk de filets met de tapenade.
- Rol de rauwe ham om de visfilets en vorm er zo een pakketje van. (Als de visfilet te dun is kan hij dubbelgeslagen in de ham verwerkt worden).
- Halveer de paprika’s en hak ze zonder zaadjes grof.
- Kook ze in de bouillon met de tijm zachtjes 15 minuten.
- Pureer dit daarna met de staafmixer of in een blender.
- Laat iets afkoelen.
- Klop de eidooiers erdoor.
- Bak de vis 1 minuut per kant in de olijfolie.
- Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven.
- Zet de paprikasaus op een pannetje met heet water (au bain marien klop de sabayon tot lintdikte (dik vloeibaar).
- Zorg ervoor dat de saus niet kookt maar wel gebonden is zodat de eidooiers gaar zijn.
- Klop er kleine klontjes koude boter door en voeg zout naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de vispakketjes met de paprikasabayon met aardappelpuree of risotto en broccoli.
Wijnadvies:
De Loirewijn Muscadet is hierbij een geslaagde keuze of een witte Bordeaux of Bergerac (9-11ºC).