Vispakketjes met paprikasabayon

Vispakketjes met paprikasabayon

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets of tilapiafilets van ca. 150 g per stuk
  • zout
  • peper
  • 100 g tapenade
  • 8 plakken rauwe ham
  • 2 eetlepel(s) olijfolie

voor de paprikasabayon

  • 200 g rode paprika
  • 2 dl visbouillon of groentebouillon (visfond of van tablet)
  • ½ eetlepel(s) gehakte tijm (vers of diepvrieof ½ theelepel gedroogd
  • 4 eidooiers
  • 75 g koude boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Bestrooi de vis met peper en bestrijk de filets met de tapenade.
  • Rol de rauwe ham om de visfilets en vorm er zo een pakketje van. (Als de visfilet te dun is kan hij dubbelgeslagen in de ham verwerkt worden).
  • Halveer de paprika’s en hak ze zonder zaadjes grof.
  • Kook ze in de bouillon met de tijm zachtjes 15 minuten.
  • Pureer dit daarna met de staafmixer of in een blender.
  • Laat iets afkoelen.
  • Klop de eidooiers erdoor.
  • Bak de vis 1 minuut per kant in de olijfolie.
  • Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven.
  • Zet de paprikasaus op een pannetje met heet water (au bain marien klop de sabayon tot lintdikte (dik vloeibaar).
  • Zorg ervoor dat de saus niet kookt maar wel gebonden is zodat de eidooiers gaar zijn.
  • Klop er kleine klontjes koude boter door en voeg zout naar smaak toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de vispakketjes met de paprikasabayon met aardappelpuree of risotto en broccoli.
Wijnadvies:
De Loirewijn Muscadet is hierbij een geslaagde keuze of een witte Bordeaux of Bergerac (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis