Vispakketjes op de barbecue

Vispakketjes op de barbecue

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 1 kleine rettich of een klein bosje in plakjes gesneden radijs
  • olijfolie ca. 2 eetlepels
  • 6 stukken visfilet van circa 150 g per stuk bijv. kabeljauw, schol of wijting
  • Japanse sojasaus
  • peper
  • 6 lente-uitjes

Instructies

  • Snijd de citroenen in plakjes.
  • Schil de rettich.
  • Snijd de rettich in de lengte in plakken van 1 cm dik en circa 10 cm lang.
  • Scheur 6 stukken aluminiumfolie van 30 x 90 cm van de rol.
  • Vouw elk stuk dubbel.
  • Smeer het midden van elk stuk folie in met olijfolie.
  • Leg in het midden naast elkaar 3 rettichplakken.
  • Leg de visfilets op de rettich.
  • Besprenkel de vis met een beetje sojasaus en strooi er versgemalen peper op.
  • Zout is overbodig omdat de sojasaus zout is.
  • Leg op elk stuk vis enkele citroenplakjes en een heel lente-uitje.
  • Vouw nu de vispakketjes dicht: breng de langwerpige boven- en onderkant bij elkaar en vouw de randen om.
  • Vouw nu de zijkanten dicht en druk ze goed aan.
  • Vouw de zijkanten iets naar boven, zodat het pakketje op een zilveren boot lijkt.
  • Deze vispakketten worden, met de dichtgevouwen kant naar boven, op de barbecue gelegd.
  • Reken op circa 25 minuten gaartijd.
  • Omdat het van de hitte van het vuur afhangt hoe snel de vis gaar wordt, is het slim om één pakketje ter controle open te maken.
  • Dien de vis op in de folie, die op het bord wordt opengevouwen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef bij dit gerecht een salade van gemengde groene sla waardoor taugé is geschept.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vis
Land van herkomst Nederland