Vispie

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • In koekenpan 60 g boter zachtjes smelten.
  • Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Kappertjes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 11/2 cm snijden.
  • In pan 1/4 liter water, wijn, laurierblad, snufje zout en peper aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Kabeljauw ca. 2 à 3 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Met schuimspaan vis op diep bord scheppen en laten afkoelen (pocheervocht bewaren).
  • In steelpan rest van boter verhitten.
  • Bloem toevoegen.
  • Pocheervocht scheutje voor scheutje toevoegen tot gebonden saus ontstaat.
  • Crème fraîche toevoegen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vormpjes invetten.
  • Vis over vormpjes verdelen.
  • Saus over vis verdelen.
  • Rösti bovenop visragout leggen.
  • Bestrooien met geraspte kaas.
  • Visies in ca. 20 á 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------