Vitello tonnato tartaartje
Aller Hande 1996
Equipment
- rond uitsteekvormpje á ca. 7 cm
Ingrediënten
- 250 g fricandeau plakjes,
- 1 blikje tonijn in olie netto 185 g,
- 12 gr verse bieslook
- 3 eetlepels mayonaise
- 65 ml crème fraîche
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepels maïsolie
- ½ theelepel vloeibare honing
- 200 g gemengde friséesla
Instructies
- Fricandeau in smalle reepjes en vervolgens in kleine stukjes snijden.
- Tonijn afgieten.
- In kom tonijn fijnprakken.
- 8 Sprietjes bieslook achterhouden, rest van bieslook boven tonijn fijnknippen.
- Fricandeau, mayonaise, crème fraîche en 1/2 eetlepel citroensap door tonijn mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- In kommetje rest van citroensap met olie en honing tot dressing roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Frisèesla over vier borden verdelen.
- Dressing erover sprenkelen.
- Uitsteekvormpje in midden van bord zetten.
- 1/4 Deel van tonijn-fricandeaumengsel in vormpje scheppen.
- Goed aandrukken met theelepel en vormpje verwijderen.
- Zo ook andere drie bordjes opmaken.
- Garneren met sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met roggebrood.