Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 hertenbiefstukjes elk ongeveer 125 gr
- 1 eetlepel boter
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 potten wildfond 380 ml per pot
- 1 dl medium dry sherry
- Zout en peper naar smaak
- 1 pakje croutons 75 gr
- Keukenpapier
Instructies
- Dep de hertenbiefstukjes droog met keukenpapier.
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur gedurende 2 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
- Laat ze daarna, afgedekt, nog 3 minuten na garen op laag vuur.
- Neem de biefstukjes uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Bereiding:
- Breng in een pan de wildfond met 7 1/2 dl water aan de kook.
- Voeg de sherry toe en breng op smaak met zout en peper.
- Roer de gesneden hertenbiefstuk en bosui door de bouillon en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken.
- Verdeel de bouillon over acht soepkommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de croutons apart.
Tip:
De hertenbiefstukjes kunnen goed van tevoren worden bereid en tot gebruik in de koelkast worden bewaard.
De hertenbiefstukjes kunnen goed van tevoren worden bereid en tot gebruik in de koelkast worden bewaard.