Witlofsoep met zalm

Witlofsoep met zalm

Witlofsoep met zalm

Porties: 6 koppen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo witlof
  • 1 grote ui
  • 2 el kristal suiker
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 350 gram aardappels
  • 1500 ml water
  • 3 groenten boullion blokjes
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram gerookte zalm

Instructies

  • Snijd het kontje van de witlof.
  • Snijd de rest van de witlof in reepjes.
  • Komt niet erg nou de soep word toch gepureerd.
  • Snijd de ui in stukjes en schil de aardappels en snijd deze in dobbelsteentjes.
  • Neem een ruime soep pan en bak in 3 eetlepels olijfolie de witlof, aardappelen, ui, suiker en de tijm voor 15 minuten op hoog vuur.
  • Roer regelmatig.
  • Voeg water en boullion blokjes toe en kook het geheel voor 10 minuten.
  • Snijd de bosuitjes (witte en het groene gedeelte) in ringetjes.
  • Snijd de zalm in smalle reepjes.
  • Pureer de soepen maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep met de bosuitjes en de zalm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zalm