Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo witlof
- 1 grote ui
- 2 el kristal suiker
- 2 eetlepels gedroogde tijm
- 350 gram aardappels
- 1500 ml water
- 3 groenten boullion blokjes
- 4 bosuitjes
- 200 gram gerookte zalm
Instructies
- Snijd het kontje van de witlof.
- Snijd de rest van de witlof in reepjes.
- Komt niet erg nou de soep word toch gepureerd.
- Snijd de ui in stukjes en schil de aardappels en snijd deze in dobbelsteentjes.
- Neem een ruime soep pan en bak in 3 eetlepels olijfolie de witlof, aardappelen, ui, suiker en de tijm voor 15 minuten op hoog vuur.
- Roer regelmatig.
- Voeg water en boullion blokjes toe en kook het geheel voor 10 minuten.
- Snijd de bosuitjes (witte en het groene gedeelte) in ringetjes.
- Snijd de zalm in smalle reepjes.
- Pureer de soepen maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de bosuitjes en de zalm.