Witlofstamppot met Ananas en Pittige Kerriesaus
Een verrassende stamppot met witlof, ananas en rozijnen, geserveerd met een romige en pittige kerriesaus. Een smaakvolle twist op een klassiek gerecht!
Equipment
- ruime pan
Ingrediënten
Voor de stamppot:
Voor de kerriesaus:
- 45 g boter
- 40 g bloem
- 1 el kerriepoeder
- 3 dl kippenbouillon van tablet
- Tabasco of chilisaus naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
- Blancheer de reepjes groene peper 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken.
- Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat 2 minuten garen.
- Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.
- Roer de saus glad en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken.
- Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus.
- Stamp de aardappelen met de boter en melk fijn tot een puree.
- Schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot met de kerriesaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse koriander of peterselie voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de zoete en pittige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 530 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 9 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 14 g