Witlofstamppot met Ananas en Pittige Kerriesaus

Een realistische foto van witlofstamppot met ananas en pittige kerriesaus, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met fijngesneden witlof, wat zorgt voor een licht bittere, maar gebalanceerde smaak. Zoete ananasstukjes geven een frisse, sappige tegenhanger. Een rijke, goudgele kerriesaus wordt over het gerecht gedruppeld en verrijkt de stamppot met warme specerijen. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra witlof, ananas en een schaaltje kerriesaus, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een warme, huiselijke sfeer.

Witlofstamppot met Ananas en Pittige Kerriesaus

Een verrassende stamppot met witlof, ananas en rozijnen, geserveerd met een romige en pittige kerriesaus. Een smaakvolle twist op een klassiek gerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de stamppot:

  • kg aardappelen in blokjes
  • 1 groene peper in dunne reepjes
  • 50 g boter
  • 1 dl melk
  • 4 struikjes witlof in reepjes
  • 4 el ananasstukjes uit blik, uitgelekt
  • 2 el blanke rozijnen geweekt en uitgelekt
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Voor de kerriesaus:

  • 45 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 dl kippenbouillon van tablet
  • Tabasco of chilisaus naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Blancheer de reepjes groene peper 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat 2 minuten garen.
  • Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.
  • Roer de saus glad en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus.
  • Stamp de aardappelen met de boter en melk fijn tot een puree.
  • Schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de stamppot met de kerriesaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met verse koriander of peterselie voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de zoete en pittige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 530 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 9 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Saus / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter