Worstenbroodjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 4 worstenbroodjes:

  • kant-en-klaar bladerdeeg rechthoekig
  • 300 g kalfsgehakt
  • gebakken gesnipperd sjalotje
  • eetlepel paneermeel
  • 1 ei
  • snuifje cayennepeper
  • enkele druppels tabasco
  • peper
  • zout
  • verse kruiden naar keuze

Instructies

  • Snipper een sjalotje en stoof tot ze bijna bruin zijn.
  • Meng het gehakt met alle andere ingrediënten.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Bewaar het gehakt in de koelkast.
  • Leg het bladerdeeg van 24 x 54 cm op een licht bebloemd werkblad.
  • Snij deeglapjes van ongeveer 12 x 9 cm.
  • Bevochtig met een borsteltje het deeg met wat water.
  • Maak van het gehakt worstjes van ongeveer 75 g en 12 cm lang.
  • Leg in het midden van elk stukje bladerdeeg een worstje gehakt (evenwijdig met de kortste zijde).
  • De worstjes steken nu aan elke kant een beetje uit het deegrolletje.
  • Vouw de worstenbroodjes dicht en duw de deegnaad met een vork stevig samen.
  • Kwast ze in met losgeklopt eigeel en een scheutje melk
  • Snij met een mes bovenkant van de broodjes enkele keren kruislings in ter versiering.
  • Het is niet de bedoeling dat je doorheen het deeg snijdt
  • Laat de worstenbroodjes een kwartiertje rusten en bak ze af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gehakt voor een worstenbroodje heeft wat pit nodig. Je mag dus royaal zijn met de tabasco en kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Kalfsvlees
Land van herkomst België