Aardappel bonensalade
Equipment
- wijde lage slaschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Ingrediënten
- 600 g aardappels vastkokend
- Zout
- 1 zakje gebroken sperziebonen 200 g
- 200 g bospeen
- 2 sjalotjes
- 2 blikken tonijn in olie à netto ca. 200 g
- 1 ½ eetlepel rode pesto potje
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 eetlepel kappertjes potje, Royal Mail
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
Voorbereiden:
- Schil de aardappels, was ze en snijd ze in plakjes.
- Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Kook de sperziebonen in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Maak ondertussen de bospeen schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
- Spoel de aardappelplakjes en sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Giet de tonijn af boven een kom.
- Roer de rode pesto, sinaasappelsap, sjalotjes en kappertjes door de tonijnolie.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Verdeel de tonijn in stukjes.
- Meng de aardappelplakjes, sperziebonen, wortelblokjes en tonijn door de dressing.
- Zet de salade minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bereiden:
- Roer de aardappelsalade nogmaals door en doe deze over in de slaschaal.
- Serveer met ciabatta (Italiaans stokbrood).
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel-bonensalade!