Aardappel bonensalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • wijde lage slaschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Ingrediënten

  • 600 g aardappels vastkokend
  • Zout
  • 1 zakje gebroken sperziebonen 200 g
  • 200 g bospeen
  • 2 sjalotjes
  • 2 blikken tonijn in olie à netto ca. 200 g
  • 1 ½ eetlepel rode pesto potje
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 eetlepel kappertjes potje, Royal Mail
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

Voorbereiden:

  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Kook de sperziebonen in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Maak ondertussen de bospeen schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
  • Spoel de aardappelplakjes en sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Giet de tonijn af boven een kom.
  • Roer de rode pesto, sinaasappelsap, sjalotjes en kappertjes door de tonijnolie.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tonijn in stukjes.
  • Meng de aardappelplakjes, sperziebonen, wortelblokjes en tonijn door de dressing.
  • Zet de salade minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Bereiden:

  • Roer de aardappelsalade nogmaals door en doe deze over in de slaschaal.
  • Serveer met ciabatta (Italiaans stokbrood).

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappel-bonensalade!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis