Amuse met aardappel

Porties: 12 stks
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote aardappels vast kokend, doorsnede ca. 4 cm
  • 4 theelepel Indiase currypasta madras pot
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 100 g geitenkaas chevre
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 12 sprietjes bieslook

Instructies

  • Aardappels schillen en in 6 plakjes van ca. 1/2 cm snijden.
  • Aardappelplakjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Plakjes uit water scheppen, laten uitlekken en drogen op keukenpapier.
  • In kom aardappelplakjes mengen met currypasta en olie.
  • Vervolgens koekenpan verhitten, aardappelcurryschijfjes toevoegen en op niet te hoog vuur in ca. 3 à 4 minuten gaar bakken.
  • Schijfjes uit pan op keukenpapier scheppen en direct bestrooien met zout en peper.
  • Schijfjes laten afkoelen en verdelen over bordjes.
  • Kaas in plakjes snijden.
  • Kaasplakjes op aardappelschijfjes leggen.
  • Zalm in plakjes verdelen en op geitenkaas leggen.
  • Amuses garneren met bieslooksprietjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Groenten / Kaas / Vis / Zalm
Land van herkomst Frankrijk