Amuse van gemarineerde zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram verse zalm
  • 2 eetlepels Japanse zoete sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel saké
  • 120 gram bloem
  • 1 ei
  • arachideolie

Instructies

  • Snijd de zalm in vierkante blokjes van 2 x 2 cm.
  • Roer de sojasaus met de azijn en de saké door elkaar, schep om met de zalm
  • en laat minstens 2 uur intrekken.
  • Zeef de bloem.
  • Klop het ei los met een vork, voeg 21/2 dl water toe en roer de bloem
  • erdoor, zodat een glad beslag ontstaat.
  • Zet dit koel weg.
  • Verhit een laag olie in een wok tot ± 185°C.
  • Wentel de zalmblokjes door het beslag, schud het teveel af en frituur de vis
  • in gedeelten in ± 2 minuten rondom goudbruin.
  • Laat op keukenpapier uitlekken en laat afkoelen.
  • Serveer per persoon 3-4 blokjes met zoetzure gember, wasabi en sojasaus
  • erbij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis / Zalm
Land van herkomst Japan