Asperges in verse zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 dunne aspergepunten ±a 7 cm lang
  • kippenbouillon
  • 12 zeer dunne reepjes zalm verse 125 gr zonder graten, in 4 rechthoeken van 2 1/2 cm lang

Voor de Hollandaisesaus:

  • 3 eidooiers
  • ¼ theelepel zout
  • 1 snufje cayennepeper
  • 8 eetlepel(s) ongezouten boter gesmolten

Instructies

  • Leg de asperges in een kleine pan, doe er een mengsel van kippenbouillon en
  • water bij tot ze net onder staan en kook ze in ± 5 minuten gaar.
  • Laat ze uitlekken.
  • Leg de asperges twee aan twee bij elkaar en wikkel een reepje zalm dicht om het einde van ieder paar asperges (dus 2 reepjes zalm om 2 asperges).
  • Leg ze in een beboterde schaal.
  • Doe voor de saus de eidooiers, het citroensap en zout en cayennepeper in een keukenmachine en voeg, terwijl de machine draait, in een dunne straal de boter toe.
  • Schep de saus over de asperges en laat ze onder de hete grill in ± 1 minuut goudbruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Tapas / Vis / Zalm
Land van herkomst Spanje