Romige Avocadosoep met Surimiflakes en Kruidige Crème Fraîche
Equipment
Ingrediënten
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 avocado's
- ½ citroen
- 125 ml crème fraîche met verse kruiden
- 1 eetlepel gembersiroop
- 125 g surimiflakes
- 1 bakje stoneleeks 8 stuks
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Breng in een pan 8 dl water aan de kook.
- Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven.
- Schil, halveer en verwijder de pit van de avocado's.
- Snijd het vruchtvlees in stukken en besprenkel het met citroensap.
- Roer de avocado, crème fraîche en gembersiroop door de bouillon.
- Breng de soep weer tegen de kook aan en pureer met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Laat de soep op laag vuur nog ca.
- 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de surimiflakes en snijd de stoneleeks schuin in ringen.
- Verdeel de avocadosoep over vier kommen of diepe borden.
- Leg de surimiflakes erop en bestrooi met de gesneden stoneleeks.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige avocadosoep met een vleugje kruidigheid vraagt om een lichte en frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g