Bigilla
Maltezer bonenpasta
Ingrediënten
- 500 g tuinbonen diepvries
- 1 theelepel zeezout versgemalen
- 4 teentjes knoflook
- 1 kleine rode Spaanse peper of halve
- 2 takjes peterselie
- 1 takje munt verse
- 1 theelepel oregano gedroogde
- olijfolie extra vierge
- zwarte peper
Instructies
- Breng ½ l water aan de kook, voeg de tuinbonen en het zout toe en kook de tuinbonen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Laat de tuinbonen uitlekken (vang eerst wat kookvocht op) en afkoelen.
- Maak intussen de rest van de ingrediënten schoon: pel de knoflookteentjes.
- Halveer het pepertje, verwijder de steel en zaadlijsten.
- Pluk het peterselieblad en muntblad af.
- Gebruik de staafmixer of keukenmachine.
- Schep de bonen, knoflook, peper, peterselie, munt en oregano in de bij het apparaat behorende beker of kom.
- Hak het mengsel tot een fijne puree.
- Voeg als het mengsel te droog blijft 2-3 eetlepels olijfolie en eventueel wat kookwater toe, het moet smeerbaar zijn.
- Breng de puree op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de puree met kleine matses (waterbiscuit) of dunne sneetjes versgebakken ciabatta.
of een Chardonnay uit Australië (9-11ºC).
Wijnadvies:
Een droge witte wijn met veel fruit: een Elzasser Pinot Blancof een Chardonnay uit Australië (9-11ºC).