Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 Turks brood of Marokkaans brood of een groot stokbrood of ciabattabrood
- olijfolie extra vergine
- tapenade van groene olijven
- tapenade van zwarte olijven
- groene pesto
- rode pesto
- ansjovis uit blik
- plakken tomaat
- plakken mozzarella
- plakken rauwe ham
- pijnboompitten geroosterde
Instructies
- Gebruik voor het maken van bruschetta - Italiaans geroosterd brood - bij voorkeur oud brood.
- Dat geeft het beste resultaat.
- Snijd het brood in plakken van 3 cm.
- Snijd deze plakken weer in stukken van ca. 10 cm lang.
- Besprenkel de sneetjes brood royaal met een goede olijfolie en laat de olie even intrekken.
- Leg de sneetjes brood op een met aluminiumfolie bedekt ovenrooster.
- Plaats de sneetjes onder de ovengrill en rooster ze aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
- Laat ze afkoelen en bewaar ze desgewenst in een koektrommel.
- Besmeer de bruschetta met verschillende soorten beleg.
- Bijvoorbeeld met een beetje tapenade, of een likje pesto.
- Leg een plakje rauwe ham of een plakje tomaat en mozzarella op het brood.
- Of een plakje tomaat met één of meer ansjovisjes.
- Tapenade, pesto, ham en tomaat kunnen worden bestrooid met pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer knapperige bruschetta - zonder beleg - bij (Italiaanse) soep. Wijnadvies:
Verdicchio, pinot grigio, Spaanse of Zuid-Franse witte of roséwijn.
Serveer knapperige bruschetta - zonder beleg - bij (Italiaanse) soep. Wijnadvies:
Verdicchio, pinot grigio, Spaanse of Zuid-Franse witte of roséwijn.