Bruschetta met tapenades, pesto

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Turks brood of Marokkaans brood of een groot stokbrood of ciabattabrood
  • olijfolie extra vergine
  • tapenade van groene olijven
  • tapenade van zwarte olijven
  • groene pesto
  • rode pesto
  • ansjovis uit blik
  • plakken tomaat
  • plakken mozzarella
  • plakken rauwe ham
  • pijnboompitten geroosterde

Instructies

  • Gebruik voor het maken van bruschetta - Italiaans geroosterd brood - bij voorkeur oud brood.
  • Dat geeft het beste resultaat.
  • Snijd het brood in plakken van 3 cm.
  • Snijd deze plakken weer in stukken van ca. 10 cm lang.
  • Besprenkel de sneetjes brood royaal met een goede olijfolie en laat de olie even intrekken.
  • Leg de sneetjes brood op een met aluminiumfolie bedekt ovenrooster.
  • Plaats de sneetjes onder de ovengrill en rooster ze aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
  • Laat ze afkoelen en bewaar ze desgewenst in een koektrommel.
  • Besmeer de bruschetta met verschillende soorten beleg.
  • Bijvoorbeeld met een beetje tapenade, of een likje pesto.
  • Leg een plakje rauwe ham of een plakje tomaat en mozzarella op het brood.
  • Of een plakje tomaat met één of meer ansjovisjes.
  • Tapenade, pesto, ham en tomaat kunnen worden bestrooid met pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer knapperige bruschetta - zonder beleg - bij (Italiaanse) soep.
Wijnadvies:
Verdicchio, pinot grigio, Spaanse of Zuid-Franse witte of roséwijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Hapjes / Tapas / Warme hapjes
Land van herkomst Italië