Eieren met zalm

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 plakje gerookte zalmfilet 100 g, AH,
  • ½ zakje verse bieslook á 15 g,
  • 40 g boter of margarine
  • 6 eieren
  • 1 deciliter koffieroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zalm in dunne reepjes snijden.
  • Boven kopje bieslook fijnknippen.
  • Ondiepe schaal of groot bord voorverwarmen.
  • In pan met dikke bodem helft van boter zachtjes smelten.
  • In kom eieren loskloppen met room, zout en peper.
  • Eiermengsel in pan schenken.
  • Al roerend eiermengsel langzaam laten stollen tot dikke vloeibare en glanzende massa ontstaat.
  • Pan van vuur nemen.
  • Rest van boter, reepjes zalm en helft van bieslook door eiermassa roeren.
  • Overdoen in warme schaal.
  • Rest van bieslook erover strooien.
  • Serveren met geroosterd witbrood.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 16 g | Vet: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Ontbijt / Vis / Zalm