Gefrituurde thaise visballetjes
Ingrediënten
- 450 g kabeljauwfilet
- 2 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gemberwortel
- 1½ theelepel serehpoeder
- 2 eetlepel(s) Thaise vissaus
- 1 ei
- 3 eetlepel(s) geraspte kokos
- 1 eetlepel(s) maïzena
- olie om te frituren
Instructies
Voorbereiden:
- Kabeljauwfilet in stukjes snijden. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
- Pepers in stukjes snijden.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- Gemberwortel schillen en in stukjes snijden.
- In keukenmachine pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus glad pureren.
- Vis toevoegen en fijn pureren.
- Ei, kokos en maïzena erdoor mengen tot smeuïge, samenhangende massa. (Eventueel meer maïzena toevoegen.)
- Vismengsel op smaak brengen met zout.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereiden:
- Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C.
- Van vismengsel met natte handpalmen 30 balletjes met doorsnede van ca. 3 cm vormen.
- Visballetjes met 6 tegelijk in hete olie gaar en mooi goudbruin frituren.
- Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren.
- Lekker met Thaise chilisaus.