Gegrilde tonijn met paprika-coulis

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten tonijn 170 g per stuk
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • dl visbouillon
  • peper
  • zout

Instructies

  • Paprika halveren en in de pan bakken, zodat het velletje loskomt.
  • Paprika afkoelen en pellen.
  • Boter verwarmen en sjalot en knoflook aan fruiten.
  • Paprika toevoegen en even mee fruiten.
  • Visbouillon toevoegen en geheel langzaam gaarkoken.
  • Met staafmixer geheel tot gladde saus pureren en op smaak brengen met peper en zout.
  • Grill-plaat verwarmen.
  • Tonijn droogdeppen met keukenpapier en vis peperen.
  • Aan beide zijden ± 3 minuten grillen, zodat de tonijn nog rosé is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gegrilde courgettes en eventueel couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis