Gegrilde zalm met gemarineerde komkommer

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peper
  • zout
  • sla
  • 1 komkommer
  • 2 theelepel zout
  • 4 eetlepels rijstwijnazijn
  • 3 eetlepels suiker fijne
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 cl gember geschild en geraspt

Instructies

  • Halveer de komkommer over de lengte, schep uit, gooi de zaadjes weg en snijd het komkommervlees in plakjes van 1 cm dikte.
  • Doe het zout, de rijstwijnazijn, suiker, Spaanse peper en gember in een kom, voeg 4 eetlepels water toe en meng goed.
  • Giet over de komkommer en laat trekken.
  • Bestrijk de zalmfilets met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de vis met de kant van het vel op de voorverwarmde grillpan en gril 4 minuten.
  • Keer de zalm om en grill nog 1 minuut.
  • Haal uit de pan, en laat even rusten, dien op met de gemarineerde komkommer en een knapperige groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm