Geroosterde Stokvis
met aardappelengnocchi in tomatensaus
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil gaar, pel ze, stamp ze fijn,
- Wrijf ze door een zeef en vermeng ze nog warm met de helft van de bloem, een snuf zout en het ei.
- Kneed het geheel tot een kleverig deeg en werk er in delen de rest van de bloem door.
- Vorm het deeg tot een 2 cm dikke rol en snijd die in stukken van 2 cm.
- Rol de stukjes voor een leuke structuur met een vork, wentel ze één voor één door de bloem en kook ze met een paar tegelijk 5 minuten.
- Schep ze in lagen met de tomatensaus in een ovenschaal.
- Snijd de stokvis in mooie stukken en wentel die door bloem.
- Strijk in een passende grillschotel 3 eetlepels olijfolie en 1 teen knoflook uit,
- Leg de visstukken erin en besprenkel die met 4 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook uit de pers en 1½ eetlepel balsamicoazijn.
- Schep de olijven en de kappertjes erbij, strooi er wat peterselie, zout en peper over en zet de schotel 1 uur in een oven van 200°C.
- Schakel na 30 minuten terug naar 175°C.