Geroosterde Stokvis

met aardappelengnocchi in tomatensaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels afkokende
  • 200 gram bloem
  • 50 gram groene olijven
  • 1 klein ei
  • ¾ pot gekruide Italiaanse tomatensaus
  • 1 kg stokvis geweekte
  • 1 klein potje kappertjes
  • zout
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • bladpeterselie
  • zout
  • peper uit de molen

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil gaar, pel ze, stamp ze fijn,
  • Wrijf ze door een zeef en vermeng ze nog warm met de helft van de bloem, een snuf zout en het ei.
  • Kneed het geheel tot een kleverig deeg en werk er in delen de rest van de bloem door.
  • Vorm het deeg tot een 2 cm dikke rol en snijd die in stukken van 2 cm.
  • Rol de stukjes voor een leuke structuur met een vork, wentel ze één voor één door de bloem en kook ze met een paar tegelijk 5 minuten.
  • Schep ze in lagen met de tomatensaus in een ovenschaal.
  • Snijd de stokvis in mooie stukken en wentel die door bloem.
  • Strijk in een passende grillschotel 3 eetlepels olijfolie en 1 teen knoflook uit,
  • Leg de visstukken erin en besprenkel die met 4 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook uit de pers en 1½ eetlepel balsamicoazijn.
  • Schep de olijven en de kappertjes erbij, strooi er wat peterselie, zout en peper over en zet de schotel 1 uur in een oven van 200°C.
  • Schakel na 30 minuten terug naar 175°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus / Vis
Land van herkomst Hongarije
Feestdagen etc Oud & Nieuw