Glühwein met Kruidnagel en Vanille

Glühwein met Kruidnagel en Vanille

Glühwein met Kruidnagel en Vanille

Verwarm jezelf met deze heerlijke glühwein, op smaak gebracht met kruidnagel en een vleugje vanille. Perfect voor koude winteravonden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ liter rode wijn
  • 8 suikerklontjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 citroenrepen
  • 1 vanillestokje gespleten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve het vanillestokje, in een pan.
  • Verwarm het geheel, maar zorg ervoor dat het niet kookt, totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Verwarm de wijn tot ongeveer 70 graden.
  • Voeg het gespleten vanillestokje toe en laat de drank nog ongeveer 15 minuten trekken op laag vuur.
  • Zeef de wijn en schenk het in voorverwarmde mokken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze glühwein is perfect op zichzelf, maar kan ook geserveerd worden met warme hapjes zoals oliebollen of kaneelbroodjes tijdens de feestdagen.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Warme dranken
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw