Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1,5 kilo zalm 2 middenstukken zonder huid
- 1,5 eetlepel witte peper grof gemalen
- 2 eetlepel suiker
- 3 eetlepel zout grof
Instructies
- Meng voor de zalm de suiker en peper met het zout in een kommetje.
- Neem een schaal en strooi daar 1/3 van de dille en van het zoutmengsel in.
- Leg hierop een stuk zalm met de huidkant naar onderen.
- Bestrooi de bovenkant rijkelijk met nog 1/3 van de dille en het zoutmengsel.
- Leg daar het andere stuk zalm op met de huis naar boven en strooi hierop weer 1/3 dille en 1/3 van het zoutmengsel.
- De zalm in folie pakken en met een plank erop verzwaard met bijvoorbeeld conserveblikken in de koelkast plaatsen. De zalm zo 3 tot 4 dagen laten marineren.
- Draai de moten iedere dag en begiet ze met de verzamelde vloeistof.
- Haal na drie tot vier dagen de zalm uit de marinade, schrap de dille eraf.
- Dep de moten droog en snij er schuine plakken van.
- Maak een sausje van de eierdooiers, olie, suiker, azijn, peper, mosterd dille en het zout.
- Serveer bij de gravet laks