Kalfsschnitzel met courgette

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 2 courgettes ca. 600 g
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ca. 400 g
  • zout
  • peper
  • 8 plakken Parmaham ca. 70 g
  • 8 salieblaadjes uit zakje Italiaanse kruidenmix à 20 g
  • 75 ml culinesse knijpfles à 500 ml
  • 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
  • Schnitzels omwikkelen met ham.
  • Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.
  • In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.
  • Schnitzels met saliekant naar beneden ca. 2 minuten bakken, keren en ca. 2 minuten bakken.
  • Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.
  • Courgette in ca. 5 minuten bakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Schnitzels uit pan nemen.
  • Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Italië