Kippe-Saté op Thaise wijze

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 halve kip ontbeend en in stukjes van 2 tot 3 cm gesneden (gaat het best na de kip lichtjes te hebben ingevrozen)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ teelepel koriander poeder
  • ½ teelepel kerrie poeder
  • ¼ teelepel komijn poeder
  • 1 teelepel sambal oelek
  • 1 teelepel vers limoensap
  • 1 tot 1 1/2 eetlepels vis saus "Nham Pla" is het woord voor vissaus in het Thais
  • 1 eetlepel(s) bruine suiker
  • 2 eetlepel(s) olie

Instructies

Maak de marinade :

  • Doe de knoflook. koriander, kerrie, komijn, sambal oelek, limoensap, vis saus, bruine suiker en olie in de keukenrobot-mixer, en mix alle ingredienten onder elkaar (kan ook met de hand als u de knoflook perst of heel fijn snippert)
  • Marineer de kip in de marinade voor minimum 1 uur (een nachtje marineren laat de marinade natuurlijk volledig in het vlees trekken)
  • Vierendeel de ui.
  • Halveer elk kwart (maantje) van de ui en pel de rokken van de ui.
  • Plaats nu 1 stukje ui op een saté-stokje, dan een stukje kip en herhaal tot uw saté-stokje bijna vol is. Voeg als laatste een stukje ui toe.
  • Gril de satés voor 10 minuten aan 1 kant en 10 minuten aan de andere kant.
  • Gebruik de ui als indicator voor de hitte van uw gril : Als de ui binnen de 10 minuten zwart wordt, is uw vlees te dicht bij de gril of is de gril te warm.
  • Plaats het vlees verder weg van de gril en eet de zwarte ui niet op.

Notities / Tips / Wijnadvies

In Thailand is er geen ui op de satestokjes, wat de bereiding sneller maakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Thailand