Kipspiesen met satésaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje kipfilet ca. 350 g
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 blik sperziebonen 850 g
  • ½ emmer kant-en-klare satésaus à 500 g

Instructies

  • Satéprikkers in water leggen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen.
  • Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken.
  • Sperziebonen 5 minuten verwarmen.
  • Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen,
  • halverwege keren.
  • Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip