Koolrolletjes met Indisch gehakt

AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1-2 struiken Chinese kool of spitskool
  • 1 bak roze garnalen 125 g
  • 1 ei
  • 400 g kalkoengehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepel djinten gemalen komijn
  • 2 theelepel ketoembar koriander gemalen
  • sambal
  • 300 ml kippenbouillon van tablet

Instructies

  • In grote pan water met zout aan de kook brengen.
  • Van kool minstens 12 mooie, grote bladeren loshalen, eventueel dikke nerf eruit snijden.
  • Koolbladeren 2-3 minuten koken, tot ze zacht zijn.
  • Kool in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Garnalen heel fijn snijden en met ei door kalkoengehakt mengen.
  • Knoflook, specerijen, ½ theelepels zout en sambal naar smaak toevoegen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Koolbladeren op werkvlak leggen en gehaktvulling erover verdelen.
  • Zijkanten over vulling vouwen en elk koolblad oprollen.
  • Vastzetten met cocktailprikker of vastbinden met keukentouw.
  • Koolrolletjes op vouwnaad in ingevette ovenschaal leggen.
  • Bouillon erover schenken en koolrolletjes in midden van oven in 30-35 minuten gaar laten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met nasi of bami.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters