Oosterse salade met zalm
Snel te maken.
Ingrediënten
- 1 struikje andijvie ca. 250 g
- 1 schaaltje taugé 125 g
- 1 schaaltje Schotse zalmfilet ca. 250 g
- 1 eetlepel(s) Japanse sojasaus
- 1 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) seroendeng pot à 100 g
Instructies
- Andijvie wassen en in reepjes snijden.
- Taugé afspoelen met kokend water.
- Andijvie en taugé over vier borden verdelen.
- Zalmfilet in 4 stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
- In koekenpan metantiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
- Zalmfilet in ca. 4 minuten aan beide zijden bakken.
- Intussen dressing roeren van rest van olie, sojasaus, azijn, zout en peper.
- Dressing over salade verdelen en seroendeng erover strooien.
- Zalmfilet op salade leggen.