Oosterse salade met zalm

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struikje andijvie ca. 250 g
  • 1 schaaltje taugé 125 g
  • 1 schaaltje Schotse zalmfilet ca. 250 g
  • 1 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) seroendeng pot à 100 g

Instructies

  • Andijvie wassen en in reepjes snijden.
  • Taugé afspoelen met kokend water.
  • Andijvie en taugé over vier borden verdelen.
  • Zalmfilet in 4 stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan metantiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
  • Zalmfilet in ca. 4 minuten aan beide zijden bakken.
  • Intussen dressing roeren van rest van olie, sojasaus, azijn, zout en peper.
  • Dressing over salade verdelen en seroendeng erover strooien.
  • Zalmfilet op salade leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis / Zalm
Land van herkomst Oosters