Pasteis de bacalhau 2

Portugese kabeljauwkroketten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g roodbaarsfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8 lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 5 deciliter visfumet
  • 2,5 deciliter room
  • 40 g bloem
  • 35 g boter
  • bieslook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • De roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden. De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien.
  • De ui pellen en fijnsnijden, het knoflook persen en beide even aanstoven in boter.
  • Daarna bestrooien met bloem en de visfumet samen met de room toevoegen.
  • Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje.
  • De lente-uitjes en de rode paprika schoonmaken en fijnsnijden.
  • Beide ingrediënten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken.
  • Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op een zacht vuurtje.
  • Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie.
  • Op voorverwarmde borden serveren en garneren met steeltjes bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kan dit gerecht als voorgerecht serveren of als hoofdgerecht met rijst of pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas
Land van herkomst Portugal