Pasteis de bacalhau 2
Portugese kabeljauwkroketten
Ingrediënten
Instructies
- De roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden. De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien.
- De ui pellen en fijnsnijden, het knoflook persen en beide even aanstoven in boter.
- Daarna bestrooien met bloem en de visfumet samen met de room toevoegen.
- Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje.
- De lente-uitjes en de rode paprika schoonmaken en fijnsnijden.
- Beide ingrediënten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken.
- Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op een zacht vuurtje.
- Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie.
- Op voorverwarmde borden serveren en garneren met steeltjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kan dit gerecht als voorgerecht serveren of als hoofdgerecht met rijst of pasta.