Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk
- 2 eetlepels rode currypasta
- Rijstolie
- 12 flinke gamba's kort gebakken
- 200 gram bloemkool geblancheerd
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- Vers basilicum bai horapa
- Verse koriander
- Instructies:
Instructies
- Verhit wat olie in een wok en bak hierin de rode currypasta kort aan tot de aroma's vrijkomen.
- Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel inkoken totdat er olieoogjes op de curry verschijnen.
- Voeg de vissaus, suiker en lichte sojasaus toe en roer goed door.
- Doe de gebakken gamba's en geblancheerde bloemkool in de curry en verwarm het geheel nog even.
- Leg voor het serveren wat basilicumblaadjes en verse koriander op de curry als garnituur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Serveer deze curry met pandanrijst voor een compleet en smakelijk gerecht.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio vormt een goede combinatie met dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g