Sardines in koriander-chilimix
Snel te maken
Ingrediënten
- ½ citroen
- 1 rode peper
- 2 eetlepel(s) ketoembar
- 1 eetlepel(s) karwijzaad
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikjes sardines in olie a 120 g
- 2 eetlepel(s) verse koriander fijngeknipt
Instructies
- Citroen in dunne plakjes snijden en plakjes in vieren snijden.
- Peper wassen, schoonmaken en helft van zaadjes verwijderen.
- Peper in kleine stukjes snijden.
- In droge koekenpan ketoembar en karwijzaad ca. 1 minuut roosteren.
- Peperstukjes erdoor roeren.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Nog ca. 20 seconden al omscheppend meeroosteren.
- Sardines uit olie nemen en door warm kruidenmengsel wentelen.
- Stukjes citroen en verse koriander erover verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel serveren op crackers of in kleine slablaadjes.