Sardines in koriander-chilimix

Snel te maken
Porties: 6 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepel(s) ketoembar
  • 1 eetlepel(s) karwijzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes sardines in olie a 120 g
  • 2 eetlepel(s) verse koriander fijngeknipt

Instructies

  • Citroen in dunne plakjes snijden en plakjes in vieren snijden.
  • Peper wassen, schoonmaken en helft van zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • In droge koekenpan ketoembar en karwijzaad ca. 1 minuut roosteren.
  • Peperstukjes erdoor roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Nog ca. 20 seconden al omscheppend meeroosteren.
  • Sardines uit olie nemen en door warm kruidenmengsel wentelen.
  • Stukjes citroen en verse koriander erover verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eventueel serveren op crackers of in kleine slablaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis
Land van herkomst Oostenrijk