Spaghetti met knoflookgarnalen

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 bak romatomaten a 750 g
  • 1 doosje Italiaanse kruiden diepvries 50 g
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bakjes gamba's gekookte a 200 g
  • 1 pakje room culinair 200 ml

Instructies

  • Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaten wassen en in plakken snijden.
  • Plakken bestrooien met 4 eetlepels Italiaanse kruiden.
  • Verdeel er 3 eetlepels olijfolie, azijn, zout en peper over.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook uit pan scheppen en apart houden.
  • In hete olie gamba's ca. 4 minuten omscheppend roerbakken.
  • Intussen room culinair, knoflookplakjes, rest van Italiaanse kruiden, peper en zout door spaghetti mengen.
  • Spaghetti over vier borden verdelen, gamba's ernaast leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië