Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 500 gram groene kool
- zonnebloemolie
- 100 gram katjang pedis nootjes
- 1 eetlepel honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 bos(jes) lente ui
- ½ bos(jes) blad peterselie
- 1 bos(jes) basilicum
- Olijfolie om te bakken
- 150 gram oude kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180’ C
- Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in nat keukenpapier.
- Pof ze ca 15 minuten op 900 watt in de magnetron
- Haal de buitenste koolbladeren los en snij de nerven eruit.
- Snijd de bladeren in grove stukken en snijd de rest van de kool fijn.
- Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voor daar de fijn gesneden kool aan toe en bak ca 8 minuten. (kool chips)
- Pel en sij de knoflook in grove stukken, ook met de Lente-ui.
- Pluk de peterselie en basilicum.
- Maal voor de pesto de peterselie, basilicum, knoflook, lente-ui en beetje kaas en flinke scheut olijfolie in de mixbak van staafmixer tot een grove pesto.
- Crunch met een vijzel de katjang pedis nootjes.
- Leg de grof gesneden kool op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met zonnebloemolie, beetje zeezout en vers gemalen peper (zorg dat overal olie zit).
- Verdeel de nootjes en honing erover en bak de kool ca. 5 minuten in de oven.
- Haal de aardappels uit de magnetron, snij ze over de lengte doormidden en lepel ze uit.
- Bewaar de schil van de zoete aardappel, zorg dat deze ook heel blijft.
- Voeg de zoete aardappel toe aan de pan met kool.
- Snij de kaas in kleine blokjes.
- Meng de pesto door de kool en voeg daar ook de blokjes kaas aan toe.
- Stamp het met stamper tot grove stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de stamppot in de aardappelschillen garneer met de koolchips en de gekarameliseerde nootjes.