Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Dip met Abrikozen en Walnoten

Deze romige dip met abrikozen en walnoten biedt een harmonieuze mix van smaken, waarin de romige textuur van de dip perfect samengaat met de zoetheid van abrikozen en de knapperige walnoten.
Recept categorieën: Borrelhapjes, Saus
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 g ongebrande walnoten
  • 7 g verse rozemarijn
  • 200 g cottagecheese
  • 2 el halfvolle yoghurt
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 Libanese platbroden volkoren
  • 100 g gedroogde abrikozen

Instructies

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnoten gedurende 2-3 minuten.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Snijd de verse rozemarijn fijn.
  • In het bakje van de staafmixer combineer je de cottagecheese, yoghurt, de helft van de fijngehakte rozemarijn en de helft van de olijfolie.
  • Mix tot een luchtige dip.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Schep de dip in een serveerschaaltje.
  • Verwarm de Libanese platbroden volgens de instructies op de verpakking en snijd ze in puntjes.
  • Rangschik de puntjes platbrood in een krans op een grote schaal.
  • Hak de geroosterde walnoten grof en snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  • Plaats de romige dip in het midden van de krans en bestrooi met gehakte walnoten en stukjes gedroogde abrikozen.
  • Druppel de overgebleven olijfolie met rozemarijn over het geheel.

Notities

Geniet van deze overheerlijke romige dip met abrikozen en walnoten als een verrukkelijk hapje bij elke gelegenheid. Serveer het met de knapperige platbroodpuntjes voor een onweerstaanbare combinatie.

Stamppot zoete aardappel en kool
Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot zoete aardappel en kool

Recept categorieën: Groenten, Stamppot
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 500 gram groene kool
  • zonnebloemolie
  • 100 gram katjang pedis nootjes
  • 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bos(jes) lente ui
  • ½ bos(jes) blad peterselie
  • 1 bos(jes) basilicum
  • Olijfolie om te bakken
  • 150 gram oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180’ C
  • Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in nat keukenpapier.
  • Pof ze ca 15 minuten op 900 watt in de magnetron
  • Haal de buitenste koolbladeren los en snij de nerven eruit.
  • Snijd de bladeren in grove stukken en snijd de rest van de kool fijn.
  • Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voor daar de fijn gesneden kool aan toe en bak ca 8 minuten. (kool chips)
  • Pel en sij de knoflook in grove stukken, ook met de Lente-ui.
  • Pluk de peterselie en basilicum.
  • Maal voor de pesto de peterselie, basilicum, knoflook, lente-ui en beetje kaas en flinke scheut olijfolie in de mixbak van staafmixer tot een grove pesto.
  • Crunch met een vijzel de katjang pedis nootjes.
  • Leg de grof gesneden kool op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met zonnebloemolie, beetje zeezout en vers gemalen peper (zorg dat overal olie zit).
  • Verdeel de nootjes en honing erover en bak de kool ca. 5 minuten in de oven.
  • Haal de aardappels uit de magnetron, snij ze over de lengte doormidden en lepel ze uit.
  • Bewaar de schil van de zoete aardappel, zorg dat deze ook heel blijft.
  • Voeg de zoete aardappel toe aan de pan met kool.
  • Snij de kaas in kleine blokjes.
  • Meng de pesto door de kool en voeg daar ook de blokjes kaas aan toe.
  • Stamp het met stamper tot grove stamppot.

Notities

Serveer de stamppot in de aardappelschillen garneer met de koolchips en de gekarameliseerde nootjes.