Zoetzure saus 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 paprika groen
  • enkele worteltjes
  • wat knoflook
  • bouillon
  • Gula Jawa
  • rode wijnazijn
  • ketjap
  • maizena
  • wat uitgelekte ananas uit blik
  • een paar bolletjes gember

Instructies

  • In de wadjan olie heet laten worden en de kleingesneden paprika, wortel en uitgeperste knoflook bakken.
  • Giet er voorzichtig een kopje bouillon bij met 1 eetlepel Gula Jawa, een scheut azijn, 1 eetlepel ketjap en wat zout.
  • Goed doorroeren en circa 10 minuten laten sudderen.
  • Daarna binden met wat maizena.
  • Nog even laten stoven tot de saus dik en helder is.
  • Proef om smaak en voeg op het laatst nog wat fijngesneden gember toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Indonesië