Zacht gestoofd varkensvlees met prei in tomatensaus
Langzaam gestoofd varkensvlees met zachte prei in een smakelijke tomatensaus. Een eenvoudig en smaakvol hoofdgerecht.
Equipment
- kookpan
- Voorverwarmde serveerschaal
Ingrediënten
- 1 eetlepel aardappelmeel of maïzena
- 75 gram boter + eventueel een klein klontje
- 3 dl bouillon van tablet
- Eventueel geraspte kaas voor garnering
- 1 laurierblad
- 300 gram rijst
- 700 gram prei schoongemaakt en in ringen gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 gram varkensvlees in blokjes gesneden
- Zout
- Versgemalen peper
Instructies
- Verhit de boter in een braadpan en bak het varkensvlees bruin.
- Voeg de bouillon toe en roer de tomatenpuree erdoor.
- Leg het laurierblad erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Roer goed, zet het vuur laag en laat 1 uur stoven.
- Voeg na een half uur de preiringen toe.
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Verwijder na 1 uur het laurierblad en breng eventueel verder op smaak met peper.
- Haal het vlees en de prei uit de pan en schep in een voorverwarmde schaal.
- Breng het stoofvocht aan de kook en bind het met aardappelmeel of maïzena.
- Klop er eventueel een klein klontje boter door en schenk de saus over het vlees en de prei.
- Bestrooi vlak voor het serveren eventueel met geraspte kaas.
- Serveer met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Côtes du Rhône, of een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g