Zachte Kaas Glaasjes met Beenham en Frisse Komkommer
Deze zachte kaasglaasjes met beenham en frisse komkommer zijn perfect als stijlvol voorgerecht of als smaakvolle amuse bij speciale gelegenheden!
Ingrediënten
- 100 g gebraden beenham in stukjes gesneden
- 1 doosje smeerkaas bijv. La Vache qui Rit
- ½ komkommer geschild en in kleine blokjes
- ½ limoen geperst
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Verdeel de stukjes gebraden beenham over 8 kleine glaasjes.
- Leg hierop een blokje smeerkaas en druk het zachtjes aan.
- Meng de komkommerblokjes met het limoensap in een kom.
- Breng de komkommer op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep een laagje komkommerblokjes bovenop de kaas in elk glaasje.
- Serveer de glaasjes direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer elk glaasje met een klein takje dille of bieslook voor een extra verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g