Zachte Kaas Glaasjes met Beenham en Frisse Komkommer

Een kleurrijke Mexicaans geïnspireerde presentatie van zachte kaas met stukjes ham en frisse komkommer, elegant geserveerd in kleine glazen met een vleugje limoen.

Zachte Kaas Glaasjes met Beenham en Frisse Komkommer

Deze zachte kaasglaasjes met beenham en frisse komkommer zijn perfect als stijlvol voorgerecht of als smaakvolle amuse bij speciale gelegenheden!
Porties: 8
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g gebraden beenham in stukjes gesneden
  • 1 doosje smeerkaas bijv. La Vache qui Rit
  • ½ komkommer geschild en in kleine blokjes
  • ½ limoen geperst
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Verdeel de stukjes gebraden beenham over 8 kleine glaasjes.
  • Leg hierop een blokje smeerkaas en druk het zachtjes aan.
  • Meng de komkommerblokjes met het limoensap in een kom.
  • Breng de komkommer op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schep een laagje komkommerblokjes bovenop de kaas in elk glaasje.
  • Serveer de glaasjes direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer elk glaasje met een klein takje dille of bieslook voor een extra verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Kaas / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk