Zachte Vis Royale met Romige Textuur

Zachte Vis Royale met een romige, fluweelzachte textuur, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. Licht bestrooid met verse kruiden en zwarte peper, met een vleugje romige saus eroverheen, sfee

Zachte Vis Royale met Romige Textuur

Een fluweelzachte Franse vis royale, bereid met gekookte vis, slagroom en bechamelsaus. Een luxe voorgerecht met een verfijnde smaak.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Au bain-marie pan
  • vijzel
  • fijne zeef
  • Vier beboterde vormpjes

Ingrediënten

  • 50 g gekookte vis
  • 1 el bechamelsaus
  • 2 eieren
  • ½ dl slagroom
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Snufje nootmuskaat

Instructies

  • Stamp de gekookte vis fijn in een vijzel samen met de slagroom.
  • Voeg de bechamelsaus en de losgeklopte eierdooiers toe en meng goed.
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat.
  • Passeer het mengsel door een fijne zeef om een gladde textuur te verkrijgen.
  • Giet het mengsel in beboterde vormpjes.
  • Pocheer de vormpjes au bain-marie gedurende 40 à 45 minuten, tot de royale gestold is.
  • Laat de vormpjes buiten het waterbad afkoelen alvorens voorzichtig te storten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een scheutje citroensap voor een verfijnde smaak.
Wijnadvies:
Een elegante witte wijn zoals een Chablis of een droge Sauvignon Blanc past perfect bij dit lichte en romige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 14 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis