Zalm Cannelloni met Romige Ricotta
Ingrediënten
- 500 g zalmfilet of zalmhaasjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
- 2 eetlepels citroensap
- 12 cannelloni pastarolletjes
- 400 ml visbouillon van tablet
- 250 g ricotta kaas
- 50 g geraspte pittige kaas bijv. Grana Padano
- Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Hak de zalm fijn in een keukenmachine of met een mes.
- Meng de gehakte zalm met de tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap en zout en peper naar smaak.
- Vul de cannelloni pastarolletjes rechtopstaand op het werkblad met behulp van een theelepel met het zalmmengsel (niet te vol).
- Schenk de helft van de visbouillon in ovenschaaltjes.
- Verdeel de gevulde cannelloni over de ovenschaaltjes.
- Roer in een kom de ricotta los met de rest van de visbouillon.
- Breng de ricotta op smaak met de rest van het citroensap, zout en peper.
- Schep de ricotta over de gevulde cannelloni en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak de cannelloni in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede combinatie met de zachte smaak van de zalm en de romige ricotta.Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 38 g | Vet: 19 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 3 g