Zalm in kruidenmarinade

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 limoenen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen vierseizoenenpeper
  • suiker
  • 15 g dille verse
  • 12½ gr bieslook verse
  • 2 Schotse zalmhaasjes
  • 30 g rucolasla

Instructies

  • Limoenen uitpersen.
  • In schaal marinade kloppen van limoensap, olie, zout, peper en suiker naar smaak.
  • Dille en helft van bieslook fijn knippen en door marinade roeren.
  • Zalm met scherp mes in dunne plakjes snijden.
  • Plakjes zalm in marinade leggen.
  • Schaal afdekken met plasticfolie en zalm minimaal 1 uur op koele plek laten marineren.
  • De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
  • Plakjes na een halfuur voorzichtig omdraaien.
  • Plakjes zalm uit marinade nemen en op zes borden leggen.
  • Resterende marinade over zalm scheppen.
  • Garneren met rest van bieslook en blaadjes rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm