Zalm met Grof Zeezout

Zalm met Grof Zeezout

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten zalm met vel van 180 g
  • 12 groene asperges
  • 10 kerstomaatjes
  • 3 lente-uitjes
  • Marjolein
  • Peterselie
  • Droge witte wijn
  • Olijfolie
  • zeezout Grof en fijn
  • Peper

Instructies

  • Bestrooi de moten zalm aan de zijde met vel met grof zeezout, bak deze kant aan en laat ze
  • ongeveer 18 minuten zonder deksel op een heel laag vuur garen.
  • Was de asperges, snijd ze in plakjes en fruit deze in een dun laagje warme olie met de stukjes lente-ui en de gehalveerde tomaatjes.
  • Blus af met een scheutje witte wijn, breng op smaak met zout en peper, voeg een beetje water toe en laat alles 7 minuten stoven.
  • Maak af met fijngehakte peterselie en marjolein.
  • Serveer de zalm met de groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Italië