Zalm Papillot met Venkel en Witte Selder

Zalm Papillot met Venkel en Witte Selder

Zalm Papillot met Venkel en Witte Selder

Deze lichte zalm papillot, gecombineerd met venkel en witte selder, is perfect voor een gezonde en smaakvolle maaltijd, direct uit de oven.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet ongeveer 150 g elk
  • ½ witte selder in stukjes gesneden
  • 1 venkel in blokjes gesneden
  • 2 glazen droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Dille
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met olijfolie.
  • Leg op elk vel een stuk zalmfilet en kruid met peper, zout en dille.
  • Verdeel de gesneden venkel en witte selder over de zalm.
  • Giet een glas droge witte wijn over de groenten en de zalm.
  • Vouw de aluminiumfolie goed dicht en zorg ervoor dat de pakketjes stevig zijn.
  • Plaats de pakketjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past perfect bij dit gerecht, waarbij de frisheid van de wijn de zalm en groenten mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij