Zalm Teriyaki – Japanse Zalmsteak

Zalm Teriyaki - Japanse Zalmsteak

Geniet van deze heerlijke Japanse zalm teriyaki, perfect gemarineerd en gegrild, geserveerd met frisse waterkers en fijn gesneden prei.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grillrooster
  • kwast
  • Kom voor marinade

Ingrediënten

  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel saké
  • 1 eetlepel mirin
  • 2 eetlepels Kikkoman sojasaus
  • 4 stukken zalmfilet á 175 g
  • Waterkers voor garnering
  • Prei ragfijn gesneden, voor garnering
  • Olie voor het inkwasten

Instructies

Teriyakisaus:

  • Vermeng in een kom de suiker, saké, sojasaus en mirin.
  • Roer goed tot de suiker volledig is opgelost.

Marineren:

  • Leg de zalmfilets in de teriyakisaus en laat ze 10-15 minuten marineren.
  • Zorg dat de filets goed bedekt zijn met de saus.

Voorbereiding grill:

  • Laat de gemarineerde zalmfilets uitlekken en bewaar de teriyakisaus.

Grillen:

  • Kwast de zalmfilets in met olie en leg ze met de velkant naar boven op het grillrooster.
  • Grill de filets gedurende 4-5 minuten tot de bovenkant begint te verkleuren.

Inkwasten:

  • Kwast de filets in met de teriyakisaus en draai ze om op het rooster.
  • Herhaal dit proces meerdere keren tot de zalmfilets volledig gaar zijn en een glanzende laag teriyakisaus hebben.

Serveren:

  • Garneer de zalmfilets met verse waterkers en ragfijn gesneden prei voor een frisse en knapperige touch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte, fruitige sake past perfect bij deze zalm teriyaki.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Japan