Zalmcarpaccio met Grapefruit en Avocado

Frisse zalmcarpaccio met roze grapefruit, avocado, kappertjes en dille, elegant geserveerd op een wit bord op een rustieke houten tafel.

Zalmcarpaccio met Grapefruit en Avocado

Deze verfijnde zalmcarpaccio combineert de frisheid van grapefruit met de romigheid van avocado en een vleugje cayennepeper. Perfect als elegant voorgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet zonder vel en graten
  • 1 grote roze grapefruit
  • Cayennepeper naar smaak
  • ¼ krop lollo bionda in plukjes
  • 1 rijpe avocado in kleine blokjes
  • 2 eetlepels kleine kappertjes
  • Takjes dille optioneel

Instructies

  • Snijd de zalm met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel deze over vier borden.
  • Pers de grapefruit uit en sprenkel het sap over de zalm.
  • Bestrooi licht met cayennepeper naar smaak.
  • Verdeel de lollo bionda, avocado en kappertjes over de carpaccio.
  • Garneer eventueel met takjes dille voor extra smaak en een mooie presentatie.
  • Laat de carpaccio ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met versgebakken stokbrood en een lichte citrussalade.

Wijnadvies:

Bij deze carpaccio past een volle, droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc, die de frisheid van de grapefruit en zalm benadrukken.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Kerst