Zalmfilet met Kappertjes- en Pijnboompittendressing, Prei, Limoenpuree en Geroosterde Paprika
Deze zalmfilet met een kappertjes- en pijnboompittendressing, gecombineerd met een frisse limoenpuree, geroosterde paprika en beetgare prei, is perfect voor een verfijnde maaltijd.
Equipment
- Dikke bodem pan
- Kookpot
Ingrediënten
Instructies
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een dikke bodem pan.
- Dep de kappertjes droog en meng ze met de pijnboompitten, limoensap en olijfolie.
- Verwarm de dressing gedurende 1 uur op 70°C.
- Breng op smaak met gembersiroop, peper en zout.
- Serveer lauwwarm.
- Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Bak de zalm gedurende 15 minuten in de oven op 160°C.
- Schil de kruimige aardappels en kook ze gaar.
- Stamp de aardappels fijn en meng met room en limoenschil tot een puree.
- Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
- Kook de prei beetgaar in gezouten water.
- Smelt de boter in een pan, voeg de room en spekblokjes toe, en laat zachtjes sudderen.
- Voeg de prei toe en laat alles goed doorwarmen.
- Serveer de zalmfilets op borden met de limoenpuree, geroosterde paprika en de kappertjes-pijnboompittendressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze zalmfilet met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, die de limoen- en kappertjessmaken aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g