Zalmfilet met Kappertjes- en Pijnboompittendressing, Prei, Limoenpuree en Geroosterde Paprika

Een prachtig gepresenteerd gerecht van zalmfilet met een kappertjes- en pijnboompittendressing, geserveerd met romige limoenpuree, geroosterde rode paprika en malse prei, in een moderne Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en houten accenten.

Zalmfilet met Kappertjes- en Pijnboompittendressing, Prei, Limoenpuree en Geroosterde Paprika

Deze zalmfilet met een kappertjes- en pijnboompittendressing, gecombineerd met een frisse limoenpuree, geroosterde paprika en beetgare prei, is perfect voor een verfijnde maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Dikke bodem pan
  • Kookpot

Ingrediënten

  • 40 g pijnboompitten
  • 25 g kappertjes uitgelekt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 dl olijfolie
  • Gembersiroop
  • Peper
  • Zout
  • 250 g kruimige aardappels
  • ½ dl room
  • Schil van 1 limoen
  • Olijfolie
  • 1 rode paprika gegrild
  • 8 stukjes zalmfilet 80 g elk
  • 4 stengels Engelse prei
  • 20 g boter
  • ½ dl culinaire room
  • 40 g spekblokjes

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een dikke bodem pan.
  • Dep de kappertjes droog en meng ze met de pijnboompitten, limoensap en olijfolie.
  • Verwarm de dressing gedurende 1 uur op 70°C.
  • Breng op smaak met gembersiroop, peper en zout.
  • Serveer lauwwarm.
  • Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Bak de zalm gedurende 15 minuten in de oven op 160°C.
  • Schil de kruimige aardappels en kook ze gaar.
  • Stamp de aardappels fijn en meng met room en limoenschil tot een puree.
  • Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
  • Kook de prei beetgaar in gezouten water.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de room en spekblokjes toe, en laat zachtjes sudderen.
  • Voeg de prei toe en laat alles goed doorwarmen.
  • Serveer de zalmfilets op borden met de limoenpuree, geroosterde paprika en de kappertjes-pijnboompittendressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze zalmfilet met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, die de limoen- en kappertjessmaken aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst