Zalmfilet met Kerriepasta

Een gerecht met zalmfilet, geserveerd met kerriepasta, malse sperzieboontjes en penne rigate in een romige kerriesaus. De roze zalmblokjes zijn perfect gebakken en gegarneerd met verse kruiden. Geserveerd op een rustieke schaal in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht dat de levendige kleuren en texturen van het gerecht benadrukt.

Zalmfilet met Kerriepasta

Een heerlijke zalmfilet met kerriepasta, sperziebonen en Mon Chou, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet
  • 2 uien
  • 250 g sperzieboontjes
  • 1 eetlepel kerriepasta
  • 100 g Mon Chou
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 cl olijfolie
  • Zout
  • Witte peper
  • 300 g penne rigate

Instructies

  • Snijd de zalmfilet in blokjes en wrijf deze in met zout en peper.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de zalmblokjes om en om.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee tot de ui glazig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze zalmfilet met kerriepasta past goed bij een frisse en lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Pescatarian
Feestdagen etc Kerst