Zalmmousse met bleekselderij
Aller Hande 1996
Equipment
- ronde kom inhoud ca. ¾ liter,
Ingrediƫnten
Instructies
- In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- Kom invetten.
- Bodem en wand bekleden met helft van takjes dille.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- In kopje rest van dille fijnknippen. In zeef zalm laten uitlekken.
- Velletjes en graatjes verwijderen.
- In keukenmachine zalm uit blik, 150 g gerookte zalm en zure room pureren.
- In pannetje citroensap verwarmen.
- Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in citroensap oplossen. Gelatinemengsel, bosui en fijngeknipte dille door zalmmengsel mengen.
- Slagroom stijfkloppen.
- Zalmmengsel luchtig door slagroom spatelen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Zalmmengsel in kom scheppen.
- Bovenkant gladstrijken.
- In koelkast zalmmousse in ca. 3 uur laten opstijven.
- Bleekselderij schoonmaken, wassen, in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in vieren snijden.
- Komkommer wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
- Helften in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in dunne repen snijden. Rest van zalmplakjes in lengte in repen van 2 cm dik snijden.
- Losjes tot roosjes oprollen.
BEREIDEN:
- Kom enkele seconden in heet water houden.
- Platte schaal erop leggen.
- Samen keren, even schudden en zalmmousse op schaal laten glijden.
- Garneren met zalmroosjes.
- Enkele repen bleekselderij en komkommer rond zalmmousse leggen.
- Rest apart erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met toast.
Voedingswaarden
Calories: 125 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 9 g | Vet: 10 g